۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
1395/06/27 /Dorsapax/Data/Sub_24/File/نمك طعام.jpg
كمپين آموزشي كاهش مصرف نمك
در روز شنبه مورخ 95/06/27 كمپين آموزشي با موضوع كاهش مصرف نمك درغذا با محوريت نهادينه سازي فرهنگ مصرف متعادل نمك طعام  توسط كارشناس تغذيه واحد سلامت خانواده شبكه بهداشت ودرمان شهرستان كوهرنگ تشكيل شد.اهداف استراتژيك اين كمپين به شرح ذيل مي باشد
1- مصرف زياد نمك باعث افزايش فشار خون و بيماريهاي قلبي عروقي؛پوكي استخوان و سرطان معده مي شود.
2- در بزرگسالان وافراد سالم حداكثر ميزان نمك مصرفي 5 گرم در روز مي باشد كه اين مقدار شامل سديم موجود در مواد غذايي نيز مي باشد.
3-در كشورهاي توسعه يافته بيشتر از 80درصد نمك مصرفي؛ نمكهاي پنهان در غذا مي باشد ولي در كشور ما با توجه به الگوي مصرف مواد غذايي؛ بيشترين منبع نمك غذاهاي خانگي مي باشد.
3-سعي كنيم ميزان نمكي را كه هنگام پخت استفاده مي كنيم را كاهش دهيم.
4-براي اجتناب از مصرف بي رويه نمك؛برسر سفره از نمكدان استفاده نكنيم.
5-غذاهاي كنسرو شده وبسياري از مواد غذايي بسته بندي شده و آماده؛داراي مقادير زيادي نمك هستند به همين دليل بهتر است مصرف اين مواد غذايي را كاهش دهيم.
6-جهت كاهش مصرف نمك و بهبود غذا به جاي نمك از سبزيجات تازه و معطر مانند ترخون و شويد؛ سير؛ ليموترش؛ آب نارنج و آويشن استفاده كنيم.
7-از مصرف غذاهاي شور مثل آجيل شور؛انواع فراورده هاي غلات حجيم شده؛ چوب شور؛ چيپس؛ خيار شورو ماهي دودي خود داري كنيم.
8-ازمصرف مواد غذايي مثل سوسيس؛ كالباس و همبرگر پرهيز كنيم.
9-به جاي قرص فشرده سوپ يا پودر پياز يا سير آماده كه داراي نمك زيادي مي باشند؛ از سوپ هاي تازه و كم نمك خانگي و پياز يا سير تازه در غذا استفاده كنيم.
10-ذائقه افراد از سنين كودكي شكل مي گيرد ؛ پس ذائقه كودكانمان را از ابتدا به مواد غذايي كم نمك عادت دهيم.همچنين به رژيم غذايي كودكان زير يكسال نمك اضافه نكنيم تا ذائقه او به غذاهاي شور عادت نكند.
11- از پنير و دوغ كم نمك در برنامه غذايي روزانه استفاده كنيم.
 
 
تعداد بازدید: 82
Powered by DorsaPortal